G21 (162) - Біотехнології та біоінженерія
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G21 (162) - Біотехнології та біоінженерія за Автор "Зенченко Крістіна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВикористання Propionibacterium shermanii в технології синбіотичного напою(ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2025) Зенченко КрістінаФункціональні харчові продукти стають все більш популярними через їх позитивний вплив на здоров’я. Соєве молоко є гарним середовищем для пробіотичних культур завдяки складним вуглеводам. Спільне культивування Propionibacterium shermanii та біфідобактерій покращує якість продукту, підвищуючи його пробіотичну активність і корисність. Мета роботи: Розробити технологію синбіотичного напою на основі ферментованого соєвого молока з пропіоновокислими і біфідобактеріями. Об’єкт дослідження: Технологія отримання синбіотичного функціонального напою. Предмет дослідження: Технології ферментації, пробіотики, пребіотики, синбіотики, біфідобактерії, пропіоновокислі бактерії. Завдання: Вивчення сучасного стану пробіотичних продуктів; Характеристика біологічних агентів; Підбір режимів сумісного культивування; Розробка технологічної схеми виробництва; Оцінка економічної ефективності; Заходи з охорони праці.