Том 10 № 3
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Том 10 № 3 за Автор "А.І. Українець, В.М. Пасічний, Ю.В. Желуденко, М.М. Полумбрик"
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВПЛИВ БІЛОКВМІСНИХ КОМПОЗИЦІЙ НА ОСНОВІ КОЛАГЕНУ НА ЯКІСТЬ КОВБАСНІХ ВИРОБІВ(2016) А.І. Українець, В.М. Пасічний, Ю.В. Желуденко, М.М. Полумбрик
В статті приведено обґрунтування найбільш раціональних шляхів використання білоквмісних композицій на основі колагенового волокнистого яловичого білка «Білкозин» і підходи його переробки для отримання ковбасних виробів високої якості. Представлені результати застосування тваринного білка, з метою підвищення ефективності використання сировини, зменшення кількості відходів виробництва, розширення асортименту і підвищення якості виробленої продукції. Раціональним обрано співвідношення для гідратації композиційних білоквмісних сумішей 1:29, що забезпечує формування високих структурно-механічних характеристик готових ковбасних виробів. Встановлено, що внесення білоквмісних композицій та запропонованих нами структуроутворювачів покращило реологічні і мікробіологічні показники готових виробів. Дана оцінка можливості застосування вторинних продуктів забою великої рогатої худоби в якості цінної сировини для харчових продуктів.