Патенти на корисну модель
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Патенти на корисну модель за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 1133
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ18346 Протиральна машина(2007) Гладушняк, О. К.; Нужин, Є. В.; Кепін, М. І.; Чумак, Н. І.Протиральна машина, що включає корпус з патрубками для підведення сировини, для виводу рідкої фази і твердої фракції, усередині якого встановлено сітчастий циліндр з розташованим вздовж осі вільнообертовим валом з бичоутримувачами і бичами, яка відрізняється тим, що бичоутримувачі виготовлені у вигляді вставки, форма якої є зрізаний параболоїд.
- Документ26171 Спосіб отримання прісної води шляхом виморожування(2007) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Євдокимова, О. О.Спосіб отримання прісної води шляхом виморожування, який передбачає занурення у ємність з рідиною стрижневих робочих органів, відведення тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0°С, видалення розсолу у ємність, знімання з робочих органів блоків льоду та їх топлення, який відрізняється тим, що додатково під час виморожування рідину піддають механічному перемішуванню в діапазоні значень відцентрованого числа Рейнольдса .
- Документ14123 Комбікорм для собак(2007) Єгоров, Б. В.; Воєцька, О. Є.Комбікорм для собак, що містить м'ясний компонент, борошно м'ясо-кісткове, борошно рибне, пшеницю, премікс, який відрізняється тим, що додатково містить овес, м'ясний компонент у ви- гляді субпродуктів 1 категорії та м'ясних обрізків і жирову композицію, при такому співвідношенні компонентів в 1кг комбікорму, г: пшениця екструдована - 150, овес екструдований - 300, обрізки яловичі - 135, серце яловиче - 110, печінка яловича - 40, м’ясо-кісткове борошно - 100, рибне борошно - 65, жирова композиція - 90, премікс - 10.
- Документ27633 Спосіб приготування бісквітного напівфабрикату(2007) Іоргачова, К. Г.; Капетула, С. М.; Макарова, О. В.; Салавеліс, А. Д.Спосіб приготування бісквітного напівфабрикату, що передбачає збивання меланжу з цукром, введення у збиту масу пшеничного борошна вищого сорту та есенції, заміс тіста, формування його і випікання, який відрізняється тим, що у збиту масу додатково вводять амарантове борошно у співвідношенні пшеничного борошна і амарантового борошна 3:1.
- Документ24642 Енергетичний напій(2007) Безусов, А. Т.; Тележенко, Л. М.; Козонова, Ю. О.Енергетичний напій, що містить фруктові соки та висококалорійний компонент, який відрізняється тим, що як висококалорійний компонент напій містить гідролізований у соку ферментативним шляхом крохмаль борошна вівса.
- Документ11977 Спосіб отримання комбікорму для собак(2007) Єгоров, Б. В.; Воєцька, О. Є.Спосіб отримання комбікорму для собак, що включає екструдування злакових компонентів, змішування їх з м'ясним компонентом, борошном м'ясо-кістковим та рибним, введення в отриману суміш преміксу, що складається з суміші вітамінів та мікроелементів, який відрізняється тим, що злакові компоненти здрібнюють, змішують с жировою композицією і екструдують, змішують із здрібненими незерновими компонентами, м'ясним компонентом та жировою композицією, отриману суміш знову піддають екструдуванню, здрібнюють, на поверхню екструдату наносять жирову композицію і охолоджують.
- Документ21454 Біотехнологічний cпосіб отримання харчових добавок із панцеровмісної сировини(2007) Черно, Н. К.; Озоліна, С.О.; Шум, Л. С.Спосіб отримання харчових добавок із панцеровмісної сировини шляхом ферментного гідролізу білків протеолітичними ферментами, який передбачає обробку білка ферментними препаратами комплексної дії і гідроліз білка, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз білка проводять промисловими комплексними ферментними препаратами: панкреатином, протосубтиліном та лужною протеазою.
- Документ26425 Спосіб пастеризації рідких харчових продуктів(2007) Бурдо, О. Г.; Рибіна, О. Б.Спосіб пастеризації рідких водовмісних харчових продуктів, який включає обробку продуктів НВЧ-енергією, який відрізняється тим, що обробка здійснюється у мікроплівці продукту, товщина якої не перебільшує одного міліметра.
- Документ28675 Композиції сухих борошняних сумішей підвищеної харчової цінності(2007) Моргун, В. О.; Жигунов, Д. О.; Крошко, О. С.Суха борошняна суміш, що містить борошно пшеничне хлібопекарське вищого сорту та харчову добавку, яка відрізняється тим, що як харчову добавку містить борошно гречане.
- Документ24388 Спосіб одержання ферментного препарату з глутамінтрансферазною активністю(2007) Капрельянц, Л. В.; Зинов’єв, А. А.Спосіб одержання ферментного препарату з глутамінтрансферазною активністю, що включає культивування мікроорганізмів класу актиноміцетів на поживному середовищі, яке містить крохмаль, дріжджовий екстракт, білковий гідролізат, а також солі магнію, калію і фосфорної кислоти, який відрізняється тим, що як культуру актиноміцетів використовують мікроорганізм Streptomyces mobaraensis, який культивують на поживному середовищі, що містить наступні компоненти, %: поліпептон 1,5-2,5 розчинний крохмаль 1,5-2,5 К2НРО4 0,1-0,3 MgSО4 0,1-0,3 дріжджовий екстракт 0,1-0,3.
- Документ26209 Спосіб одержання інгібітора ліпази(2007) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Мочуляк, В. В.Спосіб одержання інгібітора ліпази, що передбачає подрібнення насіння рапсу, екстракцію органічним розчинником і наступне видалення розчинника під вакуумом 480 мм рт.ст. при температурі 402 ºС, який відрізняється тим, що процес здійснюють у дві стадії, на першій з яких одержують рапсову муку шляхом екстрагування подрібненого насіння рапсу гексаном протягом 5,5-6,5 годин та наступного видалення розчинника, а на другій стадії отриману таким чином рапсову муку піддають шестикратному екстрагуванню етанолом при об'ємному співвідношенні рапсова мука : етанол 1 : 10 протягом 25-35 хв., супернатанти відокремлюють, об'єднують і видаляють розчинник.
- Документ18248 Спосіб роботи абсорбційного холодильника(2007) Патюков, С. Д.; Тітлов, О. С.Спосіб роботи абсорбційного холодильника, що включає подачу теплового навантаження щодо реалізації циклу абсорбційно-дифузійної холодильної машини, який відрізняється тим, що як джерело теплового навантаження використовують гарячий потік продуктів згоряння газогенератора - генераторний газ.
- Документ26506 Динамічно зрівноважений зубчато-важільний механізм(2007) Амбарцумянц, Р. В.; Тутаєв, С. В.Динамічно зрівноважений зубчато-важільний механізм, який містить нерухоме центральне колесо, сателіти, водило, важелі, що з'єднують сателіти з вихідною ланкою, який відрізняється тим, що ведена ланка з'єднана рухомо з двома і більше важелями, з'єднаними рухомо з кривошипами, жорстко закріпленими з сателітами, і число важелів, з'єднуючих сателіт із вихідною ланкою, строго дорівнює числу сателітів.
- Документ25021 Харчова композиція для зернових хлібців(2007) Сердюк, Л. В.; Мардар, М. Р.; Боброва, І. С.1. Харчова композиція для зернових хлібців, що містить зерно пшениці, сіль кухонну, яка відрізняється тим, що вона додатково містить термічно оброблену і подрібнену печінку при такому співвідношенні компонентів, мас. %: зерно пшениці 80-90 термічно оброблена і подрібнена печінка 10-25 сіль кухонна 1-2. 2. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що вона додатково містить зерно зернових культур (наприклад, гречка, овес, рис, жито, кукурудза, ячмінь, горох, соя) у кількості 15-30 мас. %. 3. Композиція за пп. 1, 2, яка відрізняється тим, що вона додатково містить сушені овочі (наприклад, морква, цибуля, пряно-смакові овочі) у кількості 2-5 мас. %. 4. Композиція за пп. 1-3, яка відрізняється тим, що вона додатково містить прянощі (наприклад, шафран, лаврове листя, перець чорний, перець червоний, перець запашний, хмелі-сунелі, шавлію, коріандр) у кількості 1-2 мас. %. 5. Композиція за пп. 1-4, яка відрізняється тим, що вона додатково містить олію рослинну рафіновану у кількості 4-10 мас. %.
- Документ16992 Спосіб отримання біологічно активного комплексу з насіння льону(2007) Черно, Н. К.; Лось, О. О.1. Спосіб отримання біологічно активного комплексу з насіння льону, який полягає в екстракції водою подрібненого насіння льону, фільтрації, центрифугуванні, діалізі, концентрації, який відрізняється тим, що перед екстракцією насіння льону водою попередньо проводять його знежирення гексаном або етиловим ефіром протягом 8-12 годин, далі ведуть трикратну обробку знежиреного залишку 75-85 %- ним етанолом (співвідношення твердого матеріалу і розчинника 1:20) при температурі 70-80 °С по 30 хв., після чого його обробляють панкреатином і проводять трикратну екстракцію водою (співвідношення твердого матеріалу і води 1:20) при температурі екстракції 40-60 °С по 15-30 хв., після чого екстракти об'єднують, діалізують, висушують у вакуум-ротаційному випарнику при температурі 50-60 °С до вмісту вологи 5-10 %. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що центрифугування проводять при частоті обертів 5000 об/хв. протягом 10-20 хв.
- Документ21602 Насос високого тиску(2007) Нужин, Є. В.; Захваткін, Д. П.; Гладушняк, О. К.Насос високого тиску, що включає корпус з двома патрубками для входу і виходу рідини, два клапани - всмоктувальний і нагнітальний, робочу камеру і привід, який відрізняється тим, що додатково встановлено сильфон, який відкритою частиною з'єднаний з робочою камерою, а закритою - з приводом.
- Документ18607 Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів(2007) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Мілінчук, С. І.; Хоренко, Д. О.; Василів, О. Б.Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів, що передбачає занурення у ємність з попередньо охолодженим продуктом стрижневих робочих органів, відвід тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0° С, збір розчину, який стікає з блоків льоду та його змішування з концентрованим розчином і знімання з робочих органів блоків льоду, який відрізняється тим, що додатково продукт під час виморожування піддають обробці акустичними коливаннями, з частотою 18-23 кГц.
- Документ28590 Композиція інгредієнтів для виробництва зефіру(2007) Іоргачова, К. Г.; Аветисян, К. В.; Банова, С. І.; Куц, А. В.Композиція інгредієнтів для виробництва зефіру, що містить фруктозу та інший цукрозамінник, яблучне пюре, пектин цитрусовий, сухий яєчний білок, патоку, молочну кислоту, лактат натрію, есенцію фруктово-ягідну, барвник червоний і воду, яка відрізняється тим, що як інший цукрозамінник вона містить полідекстрозу.
- Документ28676 Регульований двоколісний зубчастоважільний механізм(2007) Амбарцумянц, Р. В.; Тутаєв, С. В.Двоколісний зубчасто-важільний механізм, що містить ведучий та вихідний вали, сателіт, центральне колесо, водило, шатун, коромисло, який відрізняється тим, що на сателіті встановлена вилка, в якій рухливо встановлений гвинт із роликом на кінці, на гвинті встановлений повзун, що утворює із гвинтом гвинтову пару, і водночас рухливо з’єднаний з шатуном, повзун разом з вилкою перебуває усередині У-подібного корпусу, який встановлено на штоці, шток рухливо встановлений усередині ведучого вала співвісно з ним.
- Документ24414 Спосіб виробництва варено-копчених ковбас(2007) Віннікова, Л. Г.; Єгорова, А. В.; Поварова, Н. М.Спосіб виробництва варено-копчених ковбас, що включає подрібнення м'ясної сировини, соління, введення закваски мікроорганізмів, приготування фаршу, наповнення оболонок і термічну обробку, який відрізняється тим, що як закваску мікроорганізмів використовують Lactobacillus sakei та Staphylococcus xylosus при масовому співвідношенні, рівному 1:1, яку вводять у фарш в кількості 0,1-0,15 %.