Супи-пюре – як основа лікувально-оздоровчого харчування

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Перші страви є обов’язковим компонентом харчового раціону кожної людини. Вони є джерелом мінеральних і біологічно активних речовин, містять значну кількість рідини і покривають потребу організму у воді на 15-25 %. З фізіологічної точки зору супи необхідні для нормального функціонування людського організму, оскільки допомагають активізувати обмін речовин і кровообіг, позитивно впливають на відновлення водно-сольового балансу, що необхідно для контролю над артеріальним тиском. Наявність перших страв у харчовому раціоні є профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту.
Опис
Пушка, О. С. Супи-пюре – як основа лікувально-оздоровчого харчування / О. С. Пушка ; наук. кер. А. В. Гавриш // Проблеми формування здорового способу життя у молоді : зб. матеріалів ХІ Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених та студентів з міжнар. участю, Одеса, 4–6 жовт. 2018 р. / Одес. нац. акад. харч. технологій ; гол. ред. Б. В. Єгоров. – Одеса, 2018. – с. 107–108.
Ключові слова
супи, супи-пюре, лікувально-оздоровче харчування, дієтичне харчування, здоров’я
Бібліографічний опис