Удосконалення технології рибних паст підвищеної біологічної цінності
Вантажиться...
Дата
2018
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню та удосконаленню технології рибних паст підвищеної біологічної цінності на основі ікри, м’яса прісноводних риб, ікри морських риб та сировини рослинного походження, що сприяє вирішенню проблеми виробництва оптимізованих за показниками харчової та біологічної цінності продуктів харчування. Обґрунтовано доцільність використання ікри та м’яса товстолобика, ікри коропа, мойви та інгредієнтів рослинного походження для створення полікомпонентних рибних паст підвищеної біологічної цінності. Теоретично обґрунтовано й експериментально визначено способи та параметри попередньої підготовки ікри прісноводних риб, що забезпечують її якість і безпечність у процесі виготовлення та зберігання готової продукції. Розроблено проект нормативної документації на нову продукцію, підтверджено економічну ефективність виробництва і реалізації розроблених паст.
Опис
Менчинська, А. А. Удосконалення технології рибних паст підвищеної біологічної цінності : дис. … канд. техн. наук : спец. 05.18.04 «Технологія м'ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів» : захист 08.11.2018 / Менчинська Аліна Анатоліївна ; наук. кер. Т. К. Лебська ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України, Одес. нац. акад. харч. технологій. – Одеса, 2018. – 204 с.
Ключові слова
рибна паста, ікра, хімічний склад, біологічна цінність, технологія виготовлення, показники якості, термін зберігання, fish paste, roe, chemical composition, biological value, technologie, quality standards, expiration date