98421 Спосіб виробництва комбікорму для риб, переважно для акваріумних риб

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2012
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва комбікорму для риб, переважно для акваріумних риб, який передбачає змішування компонентів та екструдування комбікорму, який відрізняється тим, що перед змішуванням зернову та зернобобову сировину, таку як пшениця, кукурудза, ячмінь лущений, соя, горох очищують, дозують, змішують, подрібнюють до частинок розміром 3-4 мм, екструдують при температурі 110-130 °С, охолоджують, подрібнюють до розмірів частинок 2-3 мм, борошнисту сировину, таку як мука пшенична, моркву сушену, крохмаль картопляний, шрот соєвий, дріжджі хлібопекарські, премікс при необхідності очищують, кормові продукти харчових виробництв, такі як борошно м'ясо-кісткове, крилеве, очищують, при потребі подрібнюють, яловичі субпродукти І та II категорій і малоцінну рибу, таку як кілька, при потребі подрібнюють до частинок розміром 20-50 мм і бланшують при температурі не нижчій за 80 °С протягом не менше 20 хвилин, потім подрібнюють до частинок розміром 2-3 мм, після чого всі підготовлені компоненти дозують, екструдують, екструдований комбікорм охолоджують, подрібнюють, фракціонують, мілку фракцію направляють на повторне екструдування, а на поверхню крупної фракції екструдата наносять рідкі компоненти та пакують.
Опис
Пат. на винахід 98421 Україна, МПК A23K 1/10 (2006.01), A23K 1/14 (2006.01). Спосіб виробництва комбікорму для риб, переважно для акваріумних риб / Єгоров Б. В., Кочетова А. О., Воєцька О. Є., Фігурська Л. В. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № а201105284 ; заявл. 26.04.2011 ; опубл. 10.05.2012, Бюл. № 9.
Ключові слова
комбікорм для риб, акваріумні риби, екструдування комбікорму, очищення зерна, дозування зерна, подрібнення зерна, пшениця, кукурудза, ячмінь лущений, соя, горох, пшенична мука, сушена морква, картопляний крохмаль, соєвий шрот, дріжджі хлібопекарські, премікс, м'ясо-кісткове борошно, крилеве борошно, яловичі субпродукти, малоцінна риба, фракціонування комбікорму
Бібліографічний опис