101579 Транспортно-технологічний комплекс для післязбиральної обробки збіжжя

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2013
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Транспортно-технологічний комплекс для післязбиральної обробки збіжжя, що містить корпус, повітряний сепаратор та решітний сепаратор барабанного типу, розміщений у його верхній частині живильний пристрій, розташований у нижній частині збірно-вивідний пристрій, привідний механізм, решітний барабан, виконаний у вигляді циліндричного зварного каркаса, розділеного по довжині на чотири ділянки, обшиті різними за призначенням решітними полотнами з утворенням підсівного, калібрувального, розвантажувального і сортувального решіт та циліндричні щітки звільнення отворів решіт від заклинених часток, який відрізняється тим, що решітний барабан має на кінцях опорні доріжки, якими опирається на чотири обгумовані привідні ролики, при цьому на вхідній ділянці решітного барабана у порожнині першого підсівного решета закріплене приймальне решето конічної форми, у внутрішньому просторі якого розміщений похилий жолоб, розташований нижче живильного пристрою, в якому установлені відкидні блоки статичних магнітів, а у вільній від зернопродуктів порожнині, на всю довжину калібрувального, розвантажувального та сортувального решіт, розміщено повітряний сепаратор, який складений з осадочної камери, утвореної нахиленою до горизонту під кутом тертя та розташованою еквідистантно поверхні зернової суміші у решітному барабані скатною площиною і напівциліндричною, еквідистантною решітному барабану обмежувальною поверхнею, які в нижній частині утворюють жолоб зі збірно-вивідним шнеком та циліндричним всмоктувальним патрубком з регулювальним клапаном, при цьому обмежувальна поверхня має козирок, який разом із стінкою всмоктувального патрубка утворює аспіраційний канал, сполучений з осадочною камерою по всій довжині трьох решіт, а вхід до аспіраційного каналу розміщено у зоні фонтанування часток зернопродуктів, втягнутих до обертального руху силами тертя їх по внутрішній поверхні решіт на ділянці виходу з-під шарів сипкого матеріалу та внаслідок захоплення їх закріпленими на внутрішній поверхні решітного барабана похилими лопатками, установленими з позитивним кутом нахилу до поперечного перерізу решітного барабана.
Опис
Пат. на винахід 101579 Україна, МПК А23L 1/20 (2006.01). Транспортно-технологічний комплекс для післязбиральної обробки збіжжя / Гапонюк О. І., Гросул Л. Г., Мосієнко Г. А., Яцкова Т. Й. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № а201202022 ; заявл. 22.02.2012 ; опубл. 10.04.2013, Бюл. № 7.
Ключові слова
обробка збіжжя, післязбиральна обробка, транспортно-технологічний комплекс, корпус, повітряний сепаратор, решітний сепаратор, привідний механізм, решітний барабан
Бібліографічний опис