119294 Спосіб виробництва плющеної крупи з ячменю
Вантажиться...
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб виробництва плющеної крупи з ячменю, що передбачає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування, сортування продуктів шліфування, воднотеплову обробку ядра, плющення, сортування продуктів плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно ячменю з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 4-6 хв, підсушують до вологості 11-12 %, лущать на одній системі, двократно шліфують, зволожують до вологості 20-22 %, відволожують протягом 3-5 год. та пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 2-4 хв.
2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 14".
Опис
Пат. на корисну модель 119294 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/00, В02В 3/00. Спосіб виробництва плющеної крупи з ячменю / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Жиронкіна Д. С., Калініченко Д. Ю. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201701304 ; заявл. 13.02.2017 ; опубл. 25.09.2017, Бюл. № 18.
Ключові слова
плющена крупа, виробництво круп, ячмінь, очищення зерна, воднотеплова обробка зерна, лущення зерна, сортування зерна, шліфування зерна, плющення зерна, сушіння зерна, ячмінь сорту "Донецький 14"