118707 Спосіб виробництва крупи плющеної із зерна тритикале

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб виробництва крупи плющеної із зерна тритикале, що включає очищення від домішок, шліфування, сортування продуктів шліфування, воднотеплову обробку ядра, плющення та сортування продуктів плющення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % шліфують двократно, подрібнюють на двох системах вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 2,5 мм зволожують до вологості 20-22 %, а з розміром частинок менше 2,0 мм - до вологості 18-20 %, відволожують протягом 2-3 год., пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа 4-6 хв., плющать та підсушують. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно тритикале сорту "Славетне".
Опис
Пат. на корисну модель 118707 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/10 (2016.01), A23L 7/135 (2016.01), В02В 1/00, В02С 4/00. Спосіб виробництва крупи плющеної із зерна тритикале / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Патевська Я. В. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201701324 ; заявл. 13.02.2017 ; опубл. 28.08.2017, Бюл. № 16.
Ключові слова
плющена крупа, виробництво круп, тритикале, очищення зерна, шліфування зерна, сортування зерна, воднотеплова обробка зерна, плющення зерна, подрібнення зерна, вальцьові верстати, сушіння зерна, тритикале сорту "Славетне"
Бібліографічний опис