117906 Спосіб виробництва плющеної крупи

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб виробництва плющеної крупи, що включає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування, сортування продуктів шліфування, воднотеплову обробку ядра, плющення та сортування продуктів плющення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14% лущать на одній системі, двократно шліфують, подрібнюють, сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 3 мм зволожують до вологості 18-20 %, а з розміром частинок менше 2,4 мм - до вологості 16-18 %, пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 MПa протягом 2-4 хв, плющать та підсушують. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 12".
Опис
Пат. на корисну модель 117906 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/00, В02С 4/08 (2006.01). Спосіб виробництва плющеної крупи / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Жиронкіна Д. С., Калініченко Д. Ю. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201701352 ; заявл. 13.02.2017 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13.
Ключові слова
плющена крупа, виробництво круп, очищення зерна, лущення зерна, сортування зерна, шліфування зерна, воднотеплова обробка зерна, плющення зерна, подрібнення зерна, сушіння зерна, зерно ячменю сорту "Донецький 12"
Бібліографічний опис