117860 Спосіб виробництва плющеної крупи
Вантажиться...
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб виробництва плющеної крупи, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку та плющення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % шліфують однократно, подрібнюють, сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 3 мм зволожують до вологості 18-20 %, а з розміром частинок менше 2,4 мм - до вологості 16-18 %, пропарюють під тиском пари 0,10-0,15 МПа 2-4 хв., плющать та підсушують.
2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно голозерного ячменю сорту "Ахіллес".
Опис
Пат. на корисну модель 117860 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/00, В02В 3/00. Спосіб виробництва плющеної крупи / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Колесніченко С.В. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201700997 ; заявл. 03.02.2017 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13.
Ключові слова
плющена крупа, виробництво круп, очищення зерна, воднотеплова обробка зерна, плющення зерна, шліфування зерна, подрібнення зерна, сортування зерна, голозерний ячмінь сорту "Ахіллес"