113181 Спосіб одержання пектинферментного комплексу із пектинметилестеразною активністю з рослинної сировини

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб одержання пектинферментного комплексу із пектинметилестеразною активністю з рослинної сировини, що включає приготування водного розчину високометоксильованого пектину, підготовку розчину пектолітичних ферментів з пектинметилестеразною активністю з рослинної сировини, змішування водного розчину високометоксильованого пектину з розчином пектолітичних ферментів з пектинметилестеразною активністю з рослинної сировини, проведення процесу ферментативного гідролізу, декантування одержаного таким чином пектинферментного осаду, центрифугування, висушування та подрібнення, який відрізняється тим, що розчин високометоксильованого пектину використовують у концентрації 0,5-2 %, як рослинну сировину для приготування розчину пектолітичних ферментів з пектинметилестеразною активністю використовують сокову воду з картоплі, висушені люцерну або конюшину, або подорожник, а ферментативний гідроліз проводять при температурі 18-50 °C, рН=3-8, протягом 5-60 хвилин. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що розчин пектолітичних ферментів з пектинметилестеразною активністю з рослинної сировини змішують із 0,5-2 %-им водним розчином високометоксильованого пектину при їх масовому співвідношенні 1:(0,001-1) відповідно.
Опис
Пат. на корисну модель 113181 Україна, МПК (2016.01) C12N 9/00. Спосіб одержання пектинферментного комплексу із пектинметилестеразною активністю з рослинної сировини / Безусов А. Т., Нікітчіна Т. І., Пилипенко І. В. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201610676 ; заявл. 24.10.2016 ; опубл. 10.01.2017, Бюл. № 1.
Ключові слова
пектинметилестеразна активність, пектинферментний комплекс, високометоксильований пектин, пектолітичні ферменти, ферментативний гідроліз, сокова вода з картоплі, люцерна, конюшина, подорожник
Бібліографічний опис