98928 Спосіб одержання антоціанового барвника

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб одержання антоціанового барвника, що включає змішування подрібнених вичавків ягід темних сортів з екстрагентом у вигляді суміші гліцерину і води з додаванням кислоти, екстрагування при перемішуванні і наступне відокремлення барвника від твердої фракції, який відрізняється тим, що змішуванню піддають вичавки, попередньо заморожені, а до суміші сировини та екстрагента додають лимонну кислоту в кількості 5-15 % до маси екстрагента, при цьому сировину змішують з екстрагентом з розрахунку 1-10 см3 на 1 г сировини.
Опис
Пат. на корисну модель 98928 Україна, МПК (2015.01) С09В 61/00. Спосіб одержання антоціанового барвника / Дишкантюк О. В., Москвічова О. М. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201413071 ; заявл. 05.12.2014 ; опубл. 12.05.2015, Бюл. № 9.
Ключові слова
антоціановий барвник, одержання антоціанового барвника, вичавки ягід, гліцерин, екстрагування, лимонна кислота
Бібліографічний опис