Підвищення інтенсивності процесів теплообміну в апаратах холодильного обладнання шляхом використання нанотеплоносіїв (теплофізичний експеримент, моделювання)

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Одеська національна академія харчових технологій
Анотація
Дисертація присвячена експериментальному і теоретичному вивченню впливу домішок наночастинок на теплофізичні властивості багатокомпонентних холодоносіїв на основі розчинів пропіленгліколь/вода/речовина, що регулює в'язкість (РРВ)/наночастинки Al2O3 , інтенсивність процесів теплообміну при вимушеній конвекції при ламінарному режимі течії холодоносіїв у горизонтальній трубі. Для опису і прогнозування теплофізичних властивостей багатокомпонентних холодоносіїв вперше запропоновані нові методики, що вимагають для свого застосування мінімальний обсяг експериментальної інформації. Результати експериментального дослідження показують збільшення середнього по довжині числа Нусельта для обох досліджених нанофлюїдов, порівняно з числом Нусельта для базової рідини. Разом з тим, вплив домішок наночастинок на інтенсивність теплообміну непропорційний концентрації наночастинок.
Опис
Рябікін, С.С. Підвищення інтенсивності процесів теплообміну в апаратах холодильного обладнання шляхом використання нанотеплоносіїв (теплофізичний експеримент, моделювання): дис. ... канд. техн. наук: спец. 05.14.06 "Технічна теплофізика та промислова теплоенергетика": захищена 04.06.2018 / Рябікін Сергій Сергійович; наук. кер. В.З. Геллер; Одес. нац. акад. харч. технологій. – Одеса, 2018. – 186 с.
Ключові слова
наночастинки, нанофлюїд, багатокомпонентний холодоносій, теплофізичні властивості, коефіцієнт тепловіддачі, nanoparticles, multicomponent coolant, nanofluid, thermal properties, local heat transfer coefficient
Бібліографічний опис