Економічні та соціальні аспекти розвитку України на початку XXI століття (Aspects of economic and social development of Ukraine at the beginning of the 21st century)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 734
  • Документ
    Реалізація інноваційної діяльності в умовах інтелектуалізації аграрної економіки
    (ОНТУ, 2023) Замлинська О.В.; Котик Н.М.
    На основі останніх років досліджень сучасної економічної теорії та практики приходимо до висновку, що термін "інтелектуалізація" використовується у великих та малих контекстах відносно суспільства, економічних систем та їх елементів, галузей народного господарства, суб'єктів господарювання, виробничої та управлінської діяльності, праці, населення, особистості та інших об'єктів дослідження [1,2]. Однією з найновіших і швидко зростаючих є технологія інтелектуального аналізу даних або технології бізнес-аналітики (BusinessIntelligence) [3].
  • Документ
    Дослідження логістичних ланцюгів при виконанні міжнародних автомобільних перевезень вантажів
    (ОНТУ, 2023) Загора Р.В.
    Для підвищення ефективності міжнародних автомобільних перевезень вантажів важливим є дослідження логістичних ланцюгів. Аналіз їх видів, структури, особливостей та вимог клієнтів дозволить проектувати логістичні ланцюги.
  • Документ
    Організація планової роботи як ефективний інструмент менеджменту сучасних аграрних підприємств
    (ОНТУ, 2023) Загора А.В.
    Організація менеджменту, а саме планування в сільському господарстві має низку специфічних особливостей, що зумовлені необхідністю комплексно враховувати значно більшу порівняно з іншими галузями сукупність факторів. План підприємства за своїм змістом є сукупністю взаємозв’язаних заходів для збільшення прибутку за рахунок підвищення ефективності використання ресурсів і комерційної діяльності.
  • Документ
    Контролінг, як метод системного управління сучасним підприємством
    (ОНТУ, 2023) Заболотна О.С.; Шишлюк В.Р.
    Сьогодні, у часі, коли контролінг має значний вплив на економічну науку і практику, різноманітність концептуальних підходів ускладнює сприйняття цього поняття. Основні, різні точки зору, визначені відмінностями між теоретичними основами та практичними дослідженнями, утруднюють однозначне розуміння контролінгу, що визначає проблеми його впровадження на створенні підприємства. У такому контексті розкриття сутності контролінгу стає істотною задачею, для якої необхідний комплексний підхід, особливо при дослідженні різних аспектів його застосування. Дотримання принципу історичного розвитку вимагає вивчення процесу виникнення, розвитку та становлення - генезису теорії контролінгу.
  • Документ
    Управління витратами підприємства як інструмент підвищення його фінансової стійкості
    (ОНТУ, 2023) Юхновська Ю.О.; Волик Н.Г.; Риженко О.М.
    Управління затратами є одним з найважливіших елементів системи управління підприємством. Це обумовлено тим, що досягнути стійкого положення підприємства можливо при наявності дієвої системи управління затратами на виробництві та реалізацію продукції. Функціонування дієвої системи управління витратами є однією з основних умов досягнення конкурентної переваги - лідируюче становище з витрат. Мета управління затратами полягає у їх оптимізації. На всіх етапах життєвого циклу товару – від проектування, організації виробництва до реалізації, поставки замовнику в потрібний час у потрібне місце у відповідності з правилами логістики – управління витратами передбачає їх науково обґрунтоване регулювання.