Проект пекарні в м. Рені Одеської області по виробництву хліба прутського подового 0,8 кг та батонів селянських в/г 0,5 кг з застосуванням сучасних технологій тістоприготування.

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення
Анотація
Хліб є одним із самих геніальних витворів людства. Він існує тисячі років. Вчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття Сьогодні хліб є одним з основних щоденних пролуктів харчування. Хлібопекарська галузь харчової промисловості України це найбільш розвинена, в кожному місті є декілька хлібозаводів, якщо раніше асортимент обумовлювався, головним чином, умовами виробництва і диктатом комплексно-механізованих ліній, то тепер, умови виробництва і склад устаткування визначаються асортиментом і попитом.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Зібрання