Проект пекарні в м. Рені Одеської області по виробництву хліба прутського подового 0,8 кг та батонів селянських в/г 0,5 кг з застосуванням сучасних технологій тістоприготування.
Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення
Анотація
Хліб є одним із самих геніальних витворів людства. Він існує тисячі
років. Вчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч
років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння
подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої
маси, мало схожі на хліб наших днів.
Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія
хлібопечення на землі. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури,
що існувала 3-4 тисячоліття Сьогодні хліб є одним з основних щоденних
пролуктів харчування. Хлібопекарська галузь харчової промисловості України
це найбільш розвинена, в кожному місті є декілька хлібозаводів, якщо раніше
асортимент обумовлювався, головним чином, умовами виробництва і диктатом
комплексно-механізованих ліній, то тепер, умови виробництва і склад
устаткування визначаються асортиментом і попитом.