Дослідження впливу клітковини рослинної сировини (клітковини розторопші) на якість хліба з пшеничного борошна 1 гатунку.
Ескіз недоступний
Дата
2024
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення
Анотація
Хліб є одним із самих геніальних витворів людства. Хлібобулочні вироби
створені тисячолітньою людською мудрістю, майстерністю і наполегливою
тяжкою працею
Хліб у всі часи є одним із основних масових продуктів харчування, тому
удосконалення технології його виробництва, асортименту виробів, поліпшення їх
якості, зменшення собівартості має постійно знаходитись у полі зору науковців і
практиків.
Сьогодні хлібопекарське виробництво є однією з найбільших галузей
харчової промисловості в усьому світі, хліб це - цінний продукт харчування, з
яким людина одержує необхідні йому біологічні сполуки.
Хлібобулочні вироби поряд з іншими продуктами з зерна традиційно
складають основу харчування народонаселення нашої країни. Саме з хлібом
людина частково задовольняє потреби організму в білках, вуглеводах, вітамінах
групи В, а також у багатьох мінеральних речовинах.