Дослідження та обґрунтування параметрів живильних пристроїв макаронного пресу

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв
Анотація
Макаронні вироби все більше стають звичною частиною раціону людей у всьому світі завдяки своїм поживним і харчовим якостям, терміну зберігання та простоті приготування. Однак лише завдяки безперервному технологічному розвитку виробничих процесів пасту тепер можна виробляти по всьому світу. Актуальність теми кваліфікаційної роботі, зумовлено необхідністю дослідити і обґрунтувати існуючі типи живильних пристроїв макаронних пресів. Визначити можливі способи зниження енергетичних витрат при виготовленні пасти. Метою кваліфікаційної роботи є аналіз існуючих конструкцій і технічних характеристик макаронних пресів з метою поліпшення умов роботи живильних пристроїв, а отже, збільшення терміну експлуатації машини, що в свою чергу дозволить поліпшити економічні показники її використання. У зв’язку з чим було зроблено наступне: - досліджено властивості сировини, а також зроблені висновки і обґрунтування обраного напрямку проектування; - надано опис можливих варіантів і конструктивно - технологічних розробок; - в роботі наведено порівняльну оцінку варіантів і вибір очікуваного рішення.
Опис
Ключові слова
макаронний прес, макаронні вироби, живильні пристроії, виготовлення пасти
Бібліографічний опис