Вплив якості молока корів гольштинської та української чорно-рябої молочної порід на якість білкових продуктів

Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Ефективне формування товарного асортименту ринку сиру становить практичний інтерес у структурі функціонування українського продовольчого ринку. На формування внутрішнього продовольчого ринку України суттєво впливає один з основних чинників глобалізації світових господарських зав'язків – зовнішня торгівля. За даними Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), за 2020 рік обсяг імпорту сирів в Україну зріс на 97 %. Попит на сири та їх споживання В Україні щороку зростає. Метою представленого дослідження стало визначення впливу якості молока корів Гольштинської та української чорно-рябої молочної порід на якість білкових продуктів на Молочній фермі Прикарпаття ТОВ «МУККО». Визначення хімічного складу, показників якості та сиропридатності молока незбираного корів Гольштинської та української чорно-рябої молочної порід, які утримуються на Молочній фермі Прикарпаття ТОВ «МУККО», здійснювали у лабораторії підприємства, яке переробляє молоко на сири.
Опис
Гуляєва А. Вплив якості молока корів гольштинської та української чорно-рябої молочної порід на якість білкових продуктів / А. Гуляєва, С. Кравченко, Р. Нестеренко; наук. кер. О. П. Чагаровський, Н. А. Ткаченко // Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів / Одес. нац. технол. ун-т; гол. ред. Л. В. Іванченкова. – Одеса, 2023. – С. 381-383: табл.
Ключові слова
мікробіологічні показники, хімічний склад, продовольчий ринок, зовнішня торгівля, ТОВ «МУККО».
Бібліографічний опис