Розширення асортименту борошняних кондитерських виробів збивної структури завдяки використанню нетрадиційних видів борошна на кондитерському підприємстві в м. Подільськ

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів
Анотація
Кваліфікаційна робота магістра, метою якої є обґрунтування доцільності використання нетрадиційних видів борошна в технології борошняних кондитерських виробів збивної структури складається з таких розділів: Вступ, у якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку галузі кондитерського виробництва, актуальність даної кваліфікаційної роботи. Дослідна частина, яка містить огляд літератури щодо досвіду науковців при вирішенні поставленої в роботі проблеми; об’єкти та предмет досліджень; методи та методики дослідження; результати дослідження хімічного складу та технологічних властивостей нетрадиційних видів борошна, а саме, борошна з тефу та порошку керобу, їхній вплив на показники якості бісквітного тіста та бісквітів. Розроблено рецептуру бісквітного напівфабрикату «Тефовий». Розділ техніко-економічного обґрунтування, де показано доцільність розробки і введення нової технології виробництва на кондитерському підприємстві. Технологічний розділ включає: вибір і обґрунтування асортименту кондитерських виробів, рецептури обраного асортименту та технологічні характеристики сировини, продуктовий розрахунок сировини і напівфабрикатів зі сторони, розрахунок напівфабрикатів власного виробництва, розрахунок допоміжних матеріалів, тари і складів, розрахунок і підбір технологічного обладнання, опис технологічних схем виробництва, об’ємно-планувальних рішень та компонування обладнання, технохімічний контроль виробництва. Охорону праці, в якій наведено аналіз потенційно небезпечних виробничих факторів та організаційні заходи щодо поліпшення безпеки праці, охорону навколишнього середовища, яка буде гарантувати безпеку підприємства з позицій екології. Економічну ефективність та інвестиційну привабливість роботи за відповідними показниками виробничо-господарської діяльності підприємства та терміном окупності інвестиційних витрат на впровадження нового асортименту на кондитерській фабриці.
Опис
Ключові слова
пшеничне борошно, борошно з тефу, бісквітне тісто, порошок керобу, бісквіт «Тефовий»
Бібліографічний опис