Удосконалення методології НАССР при впровадженні технології сиркового біфідо-десерту зі збалансованими хімічним складом на ТОВ «Гормолзавол» у м. Одеса

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси
Анотація
Прізвище та ініціали магістранта Гуляєва Аліна Юріївна Назва роботи: Удосконалення методології НАССР при впровадженні технології сиркових десертів зі збалансованим хімічним складом на ТОВ ""Гормолзавод"", м. Одеса Спеціальність (шифр і назва): 181 «Харчові технології» Місто, рік: Одеса – 2024 Стор. ___155_ таблиць __19__ рисунків __9__. Ключові слова: Система управління безпечності, НАССР, Критичні контрольні точки, Операційні програми-передумови, Сирковий біфідо-десерт, Зберігання, Технологія. Мета роботи – удосконалення системи управління безпечністю НАССР при впровадженні розробленої технології сиркового біфідо-десерту зі збалансованим хімічним складом та оздоровчими властивостями та ТОВ «Гормолзавод» у м. Одеса. Основний зміст Анотація.. Вступ. Розділ 1. Аналітичний огляд літературно- патентних джерел Розділ 2. Технологічна частина. Розділ 3. Удосконалення системи управління безпечністю на ТОВ «Гормолзавод» при виробництві сиркового біфідо- десерту зі збалансованим хімічним складом та оздоровчими властивостями Розділ 4. Охорона праці у лабораторії ТОВ «Гормолзавод». Розділ 5. Очікуваний результат від впровадження рекомендованої системи управління безпечністю при виробництві сиркового біфідо-десерту зі збалансованим хімічним складом та оздоровчими властивостями на ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД» Список використаних літературних джерел. Наукові результати: На основі наукових досліджень науково обгрунтовано склад сиркового біфідо-десерту зі збалансованим хімічним складом та оздоровчими властивостями та визначено граничний термін його зберігання; поглиблено науково- практичні засади удосконалення та впровадження на біотехнологічних підприємствах систем управління безпечністю; науково обґрунтовано необхідність введення двох критичних точок у технології сиркового біфідо-десерту зі збалансованим хімічним складом: ККТ 1 – на операції «Прокалювання насіння чіа», ККТ 2 – на операції «Пастеризація біфідо-сироватки»; обґрунтовано доцільність виділення трьох операційних програм передумов у розробленій технології десерту: ОПП 1 – на технологічній операції «Оцінка якості та приймання біфідо-сиру кисломолочного», ОПП 2 – на технологічній операції Оцінка якості та приймання біфідо-сироватки», та ОПП 3 «Оцінка якості та приймання насіння чіа». Практичне значення роботи: Розроблено склад сиркового біфідо-десерту зі збалансованим хімічним складом та оздоровчими властивостями, та визначено граничний термін її зберігання за температури 2…6 ºС не більше 21 доби; наведено рекомендації щодо впровадження на ТОВ «Гормолзавод» технології сиркового біфідо- десерту зі збалансованим хімічним складом та оздоровчими властивостями; розроблено документацію з впровадження удосконаленої системи управління безпечністю при виробництві розробленого сиркового біфідо-десерту зі збалансованим хімічним складом та оздоровчими властивостями на ТОВ «Гормолзавод».
Опис
Ключові слова
критичні контрольні точки, управління безпечністю, сирковий біфідо-десерт
Бібліографічний опис