Нові види помадних цукерок для здорового харчування
Ескіз недоступний
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Значну частку в раціоні харчування кожного українця займають кондитерські вироби завдяки приємному смаку і аромату, широкому асортименту, національним традиціям. Тому актуальним завданням для науковців і одним із пріоритетних завдань для
галузі є розробка кондитерських виробів з підвищеною цінністю, а саме, для здорового харчування.
В Одеському національному технологічному університеті на кафедрі «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» розроблено синбіотичний комплекс, що доцільно вводити до складу помадних цукерок для надання їм корисних властивостей. У ході проведення експериментів досліджено вплив синбіотичного комплексу на структурно-механічні властивості помадних мас (в'язкість, структурна і адгезійна міцність), визначено фракційний склад і мікроструктуру помадної маси та встановлено хімічні властивості помадних цукерок, а саме, титрована кислотність, сухі та редукуючі речовини. Також для визначення
споживчих властивостей цукерок провели сенсорну оцінку зразків, в ході якої вироби оцінювали за зовнішнім виглядом, консистенцією, солодкістю, кольором, смаком і ароматом.
Опис
Коркач Г. В. Нові види помадних цукерок для здорового харчування / Г. В. Коркач, О. М. Котузаки // Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій та косметичній промисловості : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф., Харків, 18–19 листоп. 2021 р. / Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». – Харків, 2021. – С. 41–42. – Бібліогр.: 4 назв.
Ключові слова
помадні цукерки, здорове харчування, синбіотичний комплекс