Розробка технології підготовки кормового нуту при виробництві комбікормів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
1994
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОТІХП
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 - Технологія зернових, бобових, круп'яних продуктів та комбікормів. У дисертаційній роботі розроблені дані по таким показникам зерна нуту як щільність, кут природного укосу, сипкість, коефіцієнти внутрішнього й зовнішнього тертя, коефіцієнт рухливості. Обгрунтована можливість використання кормового нуту як кормового засобу в комбікормах для сільскогоополаоських тварин замість високобілкових кормових засобів, а у складі кормбікормів для молоді тварин його застосування можливе при умові попереднього лущення. Одержані дані мають теоретичне та практичне значення, оскількі можуть бути використані при створенні нових інформаційних таблиць хімічного складу кормових засобів для комбікормової промисловості, а також для складання раціонів в тваринництві та птахівництві. Основні результати роботи перевірено в науково-виробничих умовах на Отрадівській птахофабриці Роздільнянського району Одеської області.
Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.02 -Технология зерновых, бобовых, крупяных продуктов и комбикормов. В диссертационной работе разработаны данные по таким показателям зерна нута как плотность, угол естественного откоса, сыпучесть, коэффициенты внутреннего и внешнего трения, коэффициент подвижности. Обоснована возможность использования кормового нута как кормового средства в комбикормах для сельскохозяйственных животных вместо высокобелковых кормовых средств, а в составе кормбикормов для молодых животных его применение возможно при условии предварительного шелушения. Полученные данные имеют теоретическое и практическое значение, поскольку могут быть использованы при создании новых информационных таблиц химического состава кормовых средств для комбикормовой промышленности, а также для составления рационов в животноводстве и птицеводстве. Основные результаты работы проверено в научно-производственных условиях на Отрадовской птицефабрике Раздельнянского района Одесской области.
Thesis for a Candidate of Technical Sciences degree in specialty 05.18.02 - Technology of cereals, legumes, groats and mixed fodder. In the dissertation work, data on such parameters of chickpea kernels as density, angle of natural slope, flowability, coefficients of internal and external friction, coefficient of mobility were developed. The possibility of using fodder chickpea as feed in fodder for farm animals instead of high-protein feed is substantiated, and in the composition of feed for young animals its use is possible under the condition of preliminary peeling. The main results of the work were checked in the scientific and production conditions at the Otradovskaya poultry farm in the Razdelny district of the Odessa region.
Опис
Дмитренко, Л. Д. Розробка технології підготовки кормового нуту при виробництві комбікормів [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.02 "Технологія зернових, бобових, круп`яних продуктів і комбікормів" / Дмитренко Лариса Дмитріївна ; наук. кер. А. П. Левицький ; Одес. технол. ін-т харч. технологій. – Одеса : ОТІХП, 1994. – 16 с.
Ключові слова
виробництво комбікормів, зерно нуту, кормовий нут, производство комбикормов, зерно нута, кормовой нут, production of mixed fodders    , chickpea, aft chickpea
Бібліографічний опис