Підвищення ефективності автоматичного керування масуванням м’яса

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Кукурудзяк Д. О. «Підвищення ефективності автоматичного керування масуванням м’яса». Кваліфікаційна робота магістра. – Одеса: ОНТУ 2024. – 134с. Бібліогр.:_42_. Іл.:_133_. Табл._13_. Важливим напрямком науково-технічного розвитку суспільства на сьогоднішній день виступає автоматизація різних видів виробництв включаючи харчові виробництва, зокрема виробництва м’ясних продуктів. Автоматизація дозволяє підвищити продуктивність праці, поліпшити якість продукції, зменшити її брак, вивести людей з виробничого процесу і максимально задовольнити потреби суспільства. У сучасних умовах автоматизація виробництва носить комплексний характер і передбачає автоматизацію робочих машин, технологічних ліній та блоків, а також процесів які забезпечують безпечну та комфортну роботу людей на виробництві, зокрема процесів формування необхідного мікроклімату у виробничих приміщеннях. У цій кваліфікаційній роботі магістра розглядається рішення задачі підвищення ефективності автоматичного керування процесом масування м’яса при виробництві м’ясних делікатесів. Підвищення ефективності автоматичного керування процесом масування м’яса виконується за рахунок розширення робочих функцій які реалізує система керування. Зокрема розглядається використання нових алгоритмів регулювання які забезпечують зниження браку готової продукції. Наведено результати досліджень роботи систем автоматичного регулювання рівня саломуру у чаші вакуумного масажеру які підтверджують ефективність нових алгоритмів регулювання.
Опис
Ключові слова
об'єкт керування, система автоматичного керування, система автоматичного управління, спрощений корегующий зв'язок, штучні нейронні мережі
Бібліографічний опис