Група 4ФТХ-76

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Документ
    Проектування потоково-механізованих ліній по виробництву карамелі з фруктово-ягідною начинкою «Чорна смородина» та льодяникової карамелі «Золотиста» на кондитерській фабриці м. Кропивницький.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Першиної Анастасії Андріївни
    Кондитерська промисловість є найбільшою галуззю харчової промисловості. Вона об’єднує підприємство по виробництву фруктових і борошняних кондитерських виробів. Їх асортимент налічує близько 5 тисяч найменувань. Кондитерські вироби грають велику роль у раціональному харчуванні, так як вони більше, ніж на 15% задовольняють добову норму цукру. Ця галузь виробляє харчові продукти високої калорійності та засвоюваності. Вказані властивості притаманних кондитерським виробам за рахунок використання багатьох різноманітних високоякісних продуктів, таких як цукор, патока, жири, молочні та яєчні продукти, какао-боби, ягоди, фрукти, борошно та інше. Сучасні кондитерські підприємства вирізняються прогресивними технологічними процесами, комплексною механізацією та автоматизацією виробництва, а також вантажно-розвантажувальних і складських робіт, покращенням якості праці, високою якістю готових виробів, розширенням їх асортименту та зниженням самовартості продукції. Кондитерські підприємства класифікують за двома ознаками: виробничу потужність, яка залежить від витрат і потужності технологічного обладнання, а також коефіцієнт його використання, і виробничий профіль. На сьогоднішній день кондитерський ринок є найпривабливішим, який динамічно розвивається в Україні поряд з м'ясомолочним, хлібопекарським та іншими сегментами харчової промисловості. Кондитерська галузь продемонструвала впевнену динаміку зростання на протязі 2001 – 2005р.р. із середньорічним приростом 10%. У кондитерській галузі використовується понад 200 механізованих потокових ліній.
  • Документ
    Запровадження виробництва цукрового печива «Популярне» та печива затяжного «Шкільне» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Ковченко Анастасії Віталіївни
    Кондитерська промисловість є однією з найважливіших галузей народного господарства. Кондитерські вироби виробляються як загальноспоживчого, так і спеціального призначення, у дуже різноманітному асортименті. Уніфіковані рецептури передбачають більш 2000 різних видів і сортів кондитерських виробів. Кондитерські вироби мають велике значення для раціону харчування як головне джерело вуглеводів, а економічні переваги їх виробництва позитивно впливають на розвиток цієї галузі. Крім того, в Україні історично склалися сприятливі умови для розвитку галузі. Тут завжди були майстри домашнього приготування кондитерських виробів, особливо з борошна: медові пряники, тістечка і тому подібне. Виробнича база кондитерської галузі України містить у собі близько 30 самостійних фабрик і об'єднань, а також більш 200 кондитерських цехів. Обсяг випуску кондитерських виробів задовольняє попит населення і забезпечує їхнє річне споживання на рівні розвинутих капіталістичних країн. Технологія виробництва багатьох видів кондитерських виробів на основі останніх досягнень науки і техніки значно змінилася. Це дозволило значно підвищити продуктивність праці в кондитерської промисловості, поліпшити якість і розширити асортимент вироблюваних виробів. Проблеми науково-технічного прогресу в області автоматизації кондитерської промисловості вирішуються шляхом упровадження пристроїв і систем для автоматичного контролю найважливіших технологічних параметрів, що характеризують якість продукції. У першу чергу потрібно автоматизувати ділянки в бісквітному, карамельному і шоколадному виробництві, а також ділянки збереження і транспортування сировини і готової продукції.
  • Документ
    Запровадження цукеркового виробництва з застосуванням потоково-механізованих ліній по виробництву цукерок з помадно-фруктовими корпусами «Радій» та цукерок з праліновими корпусами «Лісова пісня» в кондитерському цеху
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Волянської Ольги Миколаївни
    Ринок кондитерських виробів в Україні є ринком, який динамічно розвивається, оскільки, з одного боку, передові компанії витісняють менш потужних гравців, а з іншого – постійно з’являються нові гравці, які створюють конкурентне середовище. Сучасний кондитерський ринок України є одним з найбільших секторів харчової промисловості, характеризується стабільністю та стрімким зростанням, а також показує низький рівень вразливості до негативних спадів в економіці країни та світу в цілому. На всіх провідних підприємствах галузі впроваджені та функціонують системи менеджменту якості за версією ISO 9001:2000. Сьогодні український кондитерський ринок майже нічим не відрізняється від європейського, оскільки вітчизняні виробники пропонують різноманітний асортимент кондитерської продукції своїм споживачам, який налічує близько 1000 найменувань. Тим самим постійно скорочуючи загальний імпорт солодощів в Україну. Кондитерська галузь, де працює 170 тисяч фахівців, – одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн. продукції на рік, що дає змогу не лише повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й експортувати її у значних обсягах за кордон. При цьому, у 2015 році порівняно з 2014р. Україна скоротила експорт кондвиробів. Імпорт кондитерської продукції в Україну за вказаний період скоротився на 46,4% до 44,17 тис. тонн, в грошовому виразі - на 4,8%, до 173,72 млн. доларів. При нарощенні темпів приросту кондитерської промисловості та скороченні імпорту, це означає, що виробники почали переорієнтовуватись на внутрішній ринок через зростання внутрішнього споживання кондитерських виробів та солодощів.
  • Документ
    Запровадження виробництва льодяникової карамелі «Барбарис» та карамелі з горіхово-молочною начинкою «Лисичка» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху в м. Одеса.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Алексеєнко Ірини Сергіївни
    Кондитерські вироби – це солодощі з високою харчовою цінністю, яскравим візуальним оформленням та неповторним ароматом. Основною сировиною для приготування продукції є цукор та його замінники, наприклад, мед. До складу продуктів часто входять такі інгредієнти: мука, молоко, жири, какао, горіхи, харчові барвники. Розповсюджені кондитерські вироби: шоколад, варення, вафлі, цукерки, льодяники, желе, мармелад, грильяж, зефір, драже, торт, печиво, пряники, халва, вергуни. Кондитерські вироби традиційно популярні в Україні. За рівня споживання 7,4 кг на душу населення на рік Україна посідає 8-ме місце у світі зі споживання кондитерських виробів на душу населення. Сьогодні український ринок кондитерських виробів майже нічим не відрізняється від європейського – асортимент налічує майже 1000 найменувань та 90% його припадає на продукцію вітчизняного виробництва. Попит на шоколадну продукцію має стійку тенденцію до зростання. Така ситуація не лише підтримує імпортні постачання, а й знижує рештки вже готової продукції. Причиною такої ситуації є збільшення виробництва цукерок із вмістом спирту (+8,9% за січень-березень), шоколаду в брикетах, плитках або плитках з додаванням злаків (+51,9), плиток чи плиток із начинкою (+ 10,3 %) ) та шоколад та аналогічні вироби з вмістом какао у брикетах, пластинах або плитках масою понад 2 кг (24,3 %). Кондитерський ринок України відрізняється високою концентрацією, на ньому працює близько 800 компаній, найбільшими з яких є такі виробники: кондитерська корпорація «Рошен», «Конті», «АВК», корпорація «Бісквіт Шоколад», Житомирська кондитерська фабрика. "Житомирські Ласощі", компанія "Нестле", ПрАТ "Полтавкондитер", ПрАТ "БФ Лагода".