Проектування потоково-механізованих ліній по виробництву хліба міського 1/г 0,5 кг та батонів поліських в/г 0,3 кг в хлібопекарному цеху.
Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
Однією з провідних галузей харчової промисловості України є
хлібопекарська галузь. Її призначення – це безперебійне забезпечення
виробництва хліба, хлібобулочних та інших борошняних виробів у обсягах, які
відповідають нормам державної продовольчої безпеки.
В Україні, а також у багатьох народів інших країн світу хліб належить
до основних продуктів харчування. Щорічно в Україні виробляється близько
1,8 млн тонн хліба та хлібобулочних виробів, понад 70 % від загального обсягу
випікають великі промислові підприємства, решту – приватні пекарні, мережа
торгівлі, великі супермаркети та інші виробники.
Харчова цінність хлібобулочних виробів має важливе значення,
оскільки вони забезпечують більше 50% добової потреби людини в енергії і до
75% потреби у рослинному білку.
Важливими проблемами подальшого розвитку ринку хлібобулочних
виробів є суттєве поліпшення забезпечення потреб споживачів у якісному
хлібі промислової випічки за прийнятною ціною та розробки новітньої
продукції, яка задовольнить все зростаючі потреби споживачів, одержання на
цій основі достатньої маси прибутку підприємствами-товаровиробниками і
підвищення ефективності їх діяльності.
Селище міського типу Овідіопольського району Великодолинське
(Аккаржа) Одеської області знаходиться в центрі Овідіопільського району, за
17 км від райцентру, за 19 км від обл. центру та за 8 км від порт. м. Іллічівськ.
Залізнична ст. Аккаржа має автобусне сполучення з районним та обласними
центрами. Площа 11,4 км2
, населення 11 607, переважно українці та росіяни.
(40–13 тис. рр. тому).