Проєкт камери заморожування м’яса в напівтушах продуктивністю 13т. на добу для фермерського господарства, Вінницька область.

Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем
Анотація
Техніка низьких температур пройшла стадії становлення й бурхливого розвитку, у результаті чого в другій половині століття вона проникнула в усі сфери діяльності людей. Це пов'язане з тим, що холодильна техніка наполегливо затребувана як необхідний засіб захисту сфер перебування людей, заощадження й раціонального використання природних ресурсів в умовах росту чисельності населення Землі. Приріст населення створив глобальні економічні й екологічні проблеми, необхідність рішення яких зажадала залучення нових високих технологій, до яких ставиться холодильна й криогенна техніка. Використання штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження витрат харчових продуктів при їх заготівлі, транспортуванні, зберіганні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як у кількісному, так і в якісному відношенні. Завданнями холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, організація безперервного холодильного ланцюга й виробництво продукції з використанням штучного холоду, створення спеціального технологічного режиму на всіх стадіях її промислової переробки, систематичне підвищення ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу. Сьогодні широкого застосування набули малі холодильні машини для децентралізованого Заморожування камер термообробки та зберігання харчових продуктів. Це холодильні камери харчових підприємств для Заморожування та заморожування сировини та готової продукції. Найважливішим технологічним чинником при камерному заморожуванні є термін циклу даного процесу. Він включає як безпосередньо термін заморожування продукту, так і час, необхідній для додаткових операцій при експлуатації камери, а саме завантаження, вивантаження продукції та відтайку камерних приборів Заморожування від снігової шуби.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис