Розробка холодильної установки для приватного кондитерського виробництва продуктивністю 1,3 т. на добу, м. Львів._
Ескіз недоступний
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем
Анотація
На всьому пострадянському просторі взагалі та особливо на території
України залишилась величезна спадщина у вигляді холодильного
господарства різного за ємкістю і призначенням. Радянська економіка
передбачала комплексний розвиток холодильної промисловості. Сучасна
Українська політика спрямована на поширення застосування штучного
холоду при обробці та збереженні харчових продуктів .
Збереження діючих холодильників є важливою задачею, але введення в
дію нових холодильних потужностей навіть значно важливіше. Адже нові
холодильники мають нове обладнання і значно ефективніші та, як слідство,
дешевші у експлуатації.
Холодильна техніка досягла сучасного рівня, пройшовши тривалий
шлях розвитку. У середині XVIII ст. було створено перший лабораторний
апарат для одержання штучного холоду, а у XIX ст. машинне охолодження
набуває промислової основи та починає застосовуватись при заготівлі та
транспортуванні швидкопсувних продуктів. Перша холодильна установка
для заморожування м’яса була побудована в Сіднеї (Австралія) у 1861 році.
У 1876 році вперше на судні-рефрижераторі зі штучним (машинним)
охолодженням було здійснено перевезення м’яса із Австралії до Сполучених
Штатів. Перші стаціонарні холодильники були побудовані у Бостоні та
Лондоні у 1881 році. В Росії штучний холод був вперше застосований у 1888
році на рибних промислах Астрахані, і в тому ж році на Волзі почала
експлуатуватись рефрижераторна баржа з повітряною холодильною
машиною, що поклала початок розвитку вітчизняного холодильного водного
транспорту. У 1889 році були побудовані холодильні установки на
пивоварних заводах і кондитерських фабриках, а у 1895 р. у Білгороді був
побудований перший заготівельний холодильник місткістю 250 т