Удосконалення технології переробки нових сортів голозерних культур у круп’яні продукти

Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів
Анотація
Тема роботи «Удосконалення технології переробки нових сортів голозерних культур у круп’яні продукти». Розроблена технологічна схема та здійснено будівництво круп’яного заводу продуктивністю 90 т/добу для переробки зерна пшениці та голозерного ячменю. Переробка передбачається у два етапи: очищення зерна та його переробка в крупу. Очищення зерна проводиться за традиційною схемою. Лущення пшениці та ячменю проводять за допомогою лущильно шліфувальної машини типу А1-ЗШН. Суміш продуктів лущення спрямовують у повітряні сепараторах для вилучення борошенця. Після вилучення борошенця у круп’яному розсійнику вилучають дрібні частинки подрібненого ядра і борошенці, для цього застосовують сита з прямокутними отворами 2,1х20 мм. Отримане ціле шліфоване ядро пшениці або ячменю для завершальної обробки спрямовують на полірування у полірувальну машину Yasar SPM-4500. Суміш продуктів полірування провіюють крізь дві послідовні системи повітряних сепараторів. Отримане таким чином шліфоване ядро пшениці або ячменю спрямовують на зважування та у бункери для готової продукції або на фасування. Характеристика роботи. Дипломний проект складається з розрахунково-пояснювальної записки, що включає в себе вступ, зміст, 5 розділів, висновки, списку використаної літератури у кількості 92 сторінок та 9 листів графічного матеріалу: технологічна схема, кількісний баланс помелу, плани поверхів, поперечні та повздовжні перерізи. В процесі роботи проведено техніко-економічне обґрунтування будівництва та визначені основні техніко-економічні показники.
Опис
Ключові слова
круп'яне виробництво, пшениця, ячмінь, металоконструкція, завод невеликої потужності, крупи шліфовані, голозерні культури
Бібліографічний опис