Соус з підвищеною харчовою цінністю із гарбузовою олією
Вантажиться...
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Соуси не є самостійним продуктом харчування, вони є складовою частиною страв. Це універсальний компонент страв, за допомогою якого можна регулювати їхню харчову та енергетичну цінність. Останнім часом у багатьох країнах світу велика увага приділяється питанню підвищення харчової цінності страв. Це в першу чергу пов’язано з негативними тенденціями у раціоні харчування сучасної людини, а саме зменшенням вживання натуральних продуктів, багатих на біологічно активні речовини. В результаті цього відбувається зниження забезпеченості раціону вітамінами, макро- і мікроелементами, незамінними амінокислотами, поліненасиченими жирними кислотами, і як наслідок, –більшість населення потребує додаткового їх надходження з продукцією збагаченою на ці цінні нутрієнти їжі.
Опис
Кушнір Я. В. Соус з підвищеною харчовою цінністю із гарбузовою олією / Я. В. Кушнір; наук. кер. І. М. Калугіна // Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів / Одес. нац. технол. ун-т; гол. ред. Л. В. Іванченкова. – Одеса, 2023. – С. 48-50: табл. – Бібліогр.: 3 назв.
Ключові слова
харчова цінність, соус, гарбузова олія, біологічна цінность