Розробка рекомендацій з підвищення рентабельності підприємств виноробної галузі
Ескіз недоступний
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра економіки промисловості
Анотація
Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття рентабельність та прибуток, економічне обґрунтування та розробка заходів з підвищення рентабельності підприємств виноробної галузі.
Для досягнення мети визначені наступні завдання: розкрити теоретичні питання прибутковості понять «рентабельність» та «прибуток»; розглянути їх класифікацію та фактори впливу; вивчити методи та показники розрахунку рентабельності; запропонувати основні шляхи підвищення рентабельності підприємства; проаналізувати стан рентабельності виноробної галузі України; провести аналіз та оцінку внутрішнього середовища та рівня рентабельності двох підприємств ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо» та ТОВ «Винхол Оксамитне»; розробити заходи з підвищення рентабельності підприємств та розрахувати їх економічну ефективність.
Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку відносин з підвищення рентабельності підприємств виноробної галузі.
Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи підвищення рентабельності підприємств виноробної галузі.
За результатами роботи сформульовано висновки і пропозиції, що мають прикладний характер, можуть бути використані на підприємствах виноробної галузі.
Опис
Ключові слова
прибуток, рентабельність, підвищення рентабельності, прибутковість, виноробна галузь