Проєкт компресорного цеху заготівельного холодильника ємністю 620 тон, м. Житомир
Ескіз недоступний
Дата
2022
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем
Анотація
Завданнями холодильного підприємства є термічна обробка і
зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, організація безперервного
холодильного ланцюга і виробництво продукції з використанням штучного
холоду, створення спеціального технологічного режиму на всіх стадіях її
промислової переробки, систематичне підвищення ефективності виробництва
шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу.
Широке застосування холоду в усіх галузях харчової промисловості
дозволяє забезпечити ритмічність виробництва, раціональне використання
основних фондів, високу якість продукції. В даний час стоїть задача
створення і впровадження у виробництво сучасних і високопродуктивних і
цілком автоматизованих технологічних апаратів для збереження і переробки
харчових продуктів.
Ємність внутрішнього ринку холодильних складів далека від
насичення, тому що запити клієнтів часто є унікальними, що обумовлює
необхідність проектування «під замовника», але при цьому лише деякі великі
компанії мають можливість побудувати холодильні склади для власних
потреб у зв'язку з високою вартістю таких робіт. Біля однієї третини (29,4%)
споживачів будуть мати потребу в холодильних складах вже через 1-2 роки,
що свідчить про значний потенціал ринку.
Як відзначають експерти ринку, в продажах нового холодильного
обладнання основну частку становить обладнання з хладоном (більше 90%
продажів), частка продажів нового обладнання з аміаком оцінюється лише
в 5-7%.