Новітні технології приготування страв (напоїв) в закладах ресторанного господарства
Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Сучасним трендом ресторанного бізнесу є молекулярна кухня, особливість якої полягає в поєднанні продуктів, новітньої технології та молеку лярної хімії. Цей напрям кулінарії постійно розвивається, шукає нові нестандартні шляхи для покращення смаку та текстури звичайних страв, для створення нових та не стандартних страв; це творчість та мистецтво кухарі. В молекулярної кухні є досить великі можливості. Напрям і зараз освоює нові технології та прийоми і є перспективним напрямком розвитку інновацій в сфері ресторанного господарства в Україні. Освоєння технологій молекулярної кухні може забезпечити новий потік відвідувачів, особливо вибагливих до зовнішнього виду та смаку страви. Відкриття такого ресторану зараз – вигідне капіталовкладення, адже це все ще новинка на українському ринку, яка й досі дивує навіть найдосвідченіших гурманів і викликає бажання розповісти про це і повернутися щоб скуштувати це ще раз.
Опис
Дубінка Д. С. Новітні технології приготування страв (напоїв) в закладах ресторанного господарства / Д. С. Дубінка, Ю. О. Халілова-Чуваєва // Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності: зб. тез. доп. ХІ Всеукр. міжвуз. наук. конф. студентів, аспірантів і молодих учених, Одеса, 19-20 трав. 2022 р. / Одес. нац. технол. ун-т. – Одеса, 2022. – С. 179-182. – Бібліогр.: 3 назв.
Ключові слова
ресторанне господарство, страви, напої, куренція, інноваційні технології, молекулярна кухня