Технологічна експертиза виробництва сиру «ГАУДА ВИТРИМАНА» ТМ «КЛУБ СИРУ» в умовах Канівського маслосирзаводу, м.Київ
Вантажиться...
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Метою кваліфікаційної роботи є технологічна екпертиза виробництва твердих сирів на прикладі сиру твердого «Гауда витримана» ТМ «КЛУБ СИРУ» в умовах Канівського
маслосирзаводу та розроблення плану НАССР. Для досягнення мети виконувалися такі завдання:
- надати всебічну характеристику підприємтсва Канівського маслосирзаводу;
- провести аналіз технологічної схеми та обладнання для виробництва сиру твердого
«Гауда витримана»;
- провести технологічну експертизу сиру твердого «Гауда витримана» ТМ «КЛУБ
СИРУ» в умовах Канівського маслосирзаводу; розробити контроль якості сировини та допоміжних матеріалів, технохімічний контроль, контроль якості готової продукції; описати можливі дефекти та види фальсифікації у твердих сирах,;
- проаналізувати небезпечні чинники технології виробництва харчового продукту та
зазначити методи управління його безпечністю;
- зазначити основні положення про охорону праці та навколишнього середовища під
час виробництва сиру твердого «Гауда витримана» ТМ «КЛУБ СИРУ» в умовах Канівського маслосирзаводу;
- оцінити економічну ефективність впровадження системи НАССР.
Об’єкт дослідження: впровадження системи НАССР в процес виробництва сиру «Гауда витримана».
Предмет дослідження: сир твердий «Гауда витримана», технологія виробництва, план
НАССР.
Під час виконання дипломної роботи, було досліджено виробництво твердих сирів на
прикладі сиру твердого «Гауда витримана» з впровадженням системи НАССР. Було
характеризовано підприємство, на якому виробляється сир твердий «Гауда витримана» - ТМ «Клуб сиру». Досліджено технологію виробництва сиру твердого «Гауда витримана», включаючи схему технологічного процесу та технологічно-транспортного обладнання для виробництва. Визначено основні методи і принципи, за якими здійснюється технологічна експертиза для отримання безпечного та якісного сиру твердого «Гауда витримана» ТМ «КЛУБ СИРУ» в умовах Канівського маслосирзаводу. Проаналізовано положення про охорону праці та навколишньго
середовища. Це система заходів, що спрямована на захист здоров'я та безпеку працівників, а також збереження природного середовища під час виробництва. Було оцінено економічну ефективність впровадження системи НАССР у виробництво сиру.
Робота обсягом 127 сторінки складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків,
списку використаних літературних джерел, що включає 4 рисунка (4 сторінки), 48 таблиць (32 сторінки) та 3 додатків (32 сторінки).
Опис
Ключові слова
Гауда витримана, сир твердий, НАССР, критичні точки контролю