Проєктування потокової лінії з виробництва різних типів макаронних виробів на підприємстві малої потужності в м. Ізмаїл Одеської області
Вантажиться...
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів
Анотація
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена проєктуванню потокової лінії з виробництва різних типів макаронних виробів на підприємстві малої потужності в м. Ізмаїл Одеської області. Виробництво обраного асортименту макаронних виробів (вермішелі тонкої довгої, фузілі з пюре зі шпинату, гнізд яєчних) заплановане на сучасному макаронному обладнанні фірми Storci - компактній, універсальній лінії Omnia, комплектування якої надає можливість випускати широкий асортимент продукції високої якості на невеликих виробничих площах.
Кваліфікаційна робота має такі розділи:
Вступ, в якому розглянуто основні завдання та напрямки розвитку макаронної галузі в цілому.
Стан проблеми і перспективи її вирішення, у якому дана характеристика об'єкту, літературний і патентний огляд за тематикою кваліфікаційної роботи, мета і завдання роботи.
Техніко-економічне обґрунтування, де проведено маркетингові дослідження, оцінка цільового ринку, на якому макаронне виробництво планує реалізувати свою продукцію, аналіз конкурентного середовища у м. Ізмаїл, визначено перспективну потужність макаронного виробництва, асортимент макаронних виробів.
Технологічну частину, в якій наведені рецептури обраного асортименту та технологічна характеристика сировини, приведено розрахунок виробничих рецептур, витрат борошна, води та додаткової сировини, допоміжних матеріалів і тари, площі складів, підбір і розрахунок технологічного обладнання, опис технологічних схем виробництва, технохімічний контроль виробництва для забезпечення якості макаронних виробів.
Енергетичне та матеріально-ресурсне забезпечення, де визначено енерго- забезпечення підприємств галузі (тепло-, холодо-, електропостачання), приведено водопостачання, каналізації та обсяг електроспоживання.
Архітектурно-будівельну частину, яка містить опис генерального плану забудови території, архітектурних та об’ємно-планувальних рішень, опис компонування обладнання.
Охорона праці спрямована на розробку безпечних умов виробництва і складається з опису небезпечних та шкідливих виробничих факторів, а нормування чинників, що впливають на комфортні та безпечні умови праці, виявлення джерел виробничого шуму і вібрації, виділення і нормування показників освітлення робочої зони, електробезпеки при реалізації технології, пожежної безпеки, шляхів евакуації.
Охорона навколишнього середовища, де висвітлені заходи підвищення екологічної безпеки та рекомендації щодо зниження негативного впливу роботи підприємства на навколишнє середовище.
Розрахунок економічної ефективності проєкту, в якому визначені показники виробничо-господарської діяльності макаронного підприємства та термін окупності інвестиційних витрат на його будівництво.
Кваліфікаційна робота містить:
Текстової частини - 100 с,
Таблиць - 30.
Графічних аркушів - 5, формат А1
Опис
Ключові слова
макаронне підприємство малої потужності, макаронні вироби, вермішель тонка довга, фузілі з пюре зі шпинату, гнізда яєчні