Удосконалення технології підготовлення води для виробництва борошна
Вантажиться...
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Важливою технологічною операцією, що передує отриманню якісних борошна
і круп, є підготовка води для гідротермічного оброблення зерна. На підприємствах
зернопереробної галузі досить часто використовують воду не з мережі
централізованого питного водопостачання, а з власних артезіанських свердловин, що
мають в кожному конкретному випадку свій неповторний склад води. Метою даної роботи
було обґрунтування впровадження інноваційної технології (використання
біоцидного реагенту комплексної дії на основі ПГМГ-гх) у системі водопідготовки
на зернопереробному підприємстві ПП «Донець». За результатами виконаних досліджень розроблена математична модель, яка визначає
пріоритетність впливу на параметри якості борошна досліджених показників якості
води, що використовується на підприємстві, та дозволяє надати прогноз щодо
перспектив зміни якості борошна при використанні рекомендованих способів
оброблення води.
Опис
Стрікаленко Т. В. Удосконалення технології підготовлення води для виробництва борошна / Т. В. Стрікаленко, Н. В. Кінєва // Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали II Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., Прага, 30 квіт. 2021 р. / Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. – Прага, 2021. – С. 217.
Ключові слова
гідротермічне оброблення зерна, виробництво борошна, інноваційні технології, реагент комплексної дії «Акватон-10», якість води, водопідготовка