Удосконалення технології білих сухих столових вин Закарпаття за допомогою методів сенсорного аналізу
Вантажиться...
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу
Анотація
Дубцова Світлана Олександрівна «Удосконалення технології білих сухих вин
Закарпаття за допомогою методів сенсорного аналізу», науковий керівник,
д.т.н., Каменева Наталія Валеріївна .
Кваліфікаційна робота складається з 106 сторінок друкованого тексту, вона
містить 6 розділів, 15 слайдів ілюстративного матеріалу, 17 таблиць, 3 рисунків,
список використаної літератури з 29 найменувань та 3 додатків.
Закарпаття – лідер з виробництва вина в Україні, зараз нараховується
близько 150 виноробів (в основному крафтових). Має 12 агрокліматичних зон і
великий потенціал для виготовлення саме якісних білих українських вин. В
умовах. коли збільшується кількість прихильників українського вина, та
збільшується доля загального об’єму виробництва і білих сухих вин, дуже
важливо слідкувати за якістю продукції, особливо в умовах, коли сама виноробна
галузь в Україні тільки розвивається, але вже зараз є дуже конкурентною.
Метою роботи є удосконалення технології білих сухих столових вин
Закарпаття за допомогою методів сенсорного аналізу. У роботі надана історія та
сучасний стан виробництва білих сухих столових вин Закарпаття; аналіз стану
ринку щодо виробництва білих сухих вин Закарпаття; огляд нормативної
документації, що регулює вимоги до органолептичних показників білих сухих
вин; аналіз технології виробництва білих сухих вин; розробка протоколу та
формування робочої панелі для дослідження; результати дослідження та обробка
результатів; удосконалена технологія виробництва білих сухих столових вин
Закарпаття за допомогою методів сенсорного аналізу. Розраховано інноваційний
бюджет з удосконалення технології білих сухих столових вин Закарпаття. Для
удосконалення вина запропоновано контроль у ході виробництва на всіх етапах,
дотримання норм виробничої гігієни, рекомендації з використання бочки при
витримці білих сухих вин .
Опис
Ключові слова
білі сухі столові вина, профіль вина, експерт, навчання експертів, винний конкурс, сенсорний аналіз.