Розроблення технологіі висркобілкового йогурту збагаченого рослинною сировиною

Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси
Анотація
В роботі поглиблено теоретичні знання стосовно використання рослинної сировини, зокрема плодів бузини чорної, у виробництві вимокобілкового йогурту з антиоксидантними властивостями. Встановлено раціональну попередню обробку плодів бузини чорної перед вилученням соку, що дозволяє збільшити вихід соку. Дослідження сплив процесів бланшування та пресування плодів бузини на показники якості продуктів. Проведено порівняльну характеристику йогуртних основ з високими пробіотичними властивостями, отриманих за різними варіантами збільшення білків та досліджено їх показники якості. Визначено раціональний рецептурний склад високобілкового йогурту збагаченого рослинною сировиною. Розроблена технологія, яка дозволяє розширити асортимент молочних продуктів оздоровчого призначення та переробити вторинну сировину, зокрема маслянку.
Опис
Ключові слова
Здорове харчування, маслянка, високопротеїновий йогурт, сік бузини чорної, грушевий сік
Бібліографічний опис