Дослідження і удосконалення змішувача тіста

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв
Анотація
Актуальність теми В умовах ринкової економіки та воєнного становища України затребуваними є невеликі хлібопекарські підприємства. У зв’язку з цим дуже важливо підвищення економічності технологічного обладнання та зменшення його енерговитрат, крім того актуальною проблемою є розробка технологічного обладнання для підприємств малої потужності. Як випливає з аналізу існуючих конструкцій тістомісильних машин, за невеликим винятком, більшість було створено кілька десятків років тому і мають тривалий промисловий досвід. Проведені теоретичні дослідження дозволили, виявити у багатьох з них різні відхилення показників і недоліки робочого процесу від вимог раціонального режиму. При вдосконаленні тістомісильної машини слід обов’язково передбачати просту і зручну систему розбирання для очистки від тіста і робочої камери. У справі підвищення ефективності замісу та пластифікації, а також надійності роботи, важливе значення має хороша раціональна форма робочих органів. Метою кваліфікаційної роботи є: - застосування знань при вирішенні даної технічної задачі, а саме дослідження і удосконалення тістомісильної машини; - дослідження особливостей тістомісильних машин: опис технологічного процесу і робочих операцій, які реалізуються машиною; технічними вимогами і умовами на сировину; - опис винаходів і патентів; - зробити висновки і обґрунтування обраного напрямку дослідження і удосконалення; - зробити технічні пропозиції та аналіз виконаних дослідів та розрахунків; - виконати опис можливих варіантів і конструктивно-функціональних розробок. Провести розрахунки. Розробити графічну частину та викласти дослідну.
Опис
Ключові слова
Тістомісильна машина, технологічний процес
Бібліографічний опис