Аналіз небезпечних чинників виробництва йогурту з наповнювачем “Полуниця” резервуарним способом ТМ “Дольче”
Ескіз недоступний
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
На сьогодні йогурт є одним з найпопулярніших кисломолочних продук-
тів, тому що крім своїх смакових якостей, він також має благотворний вплив на
здоров'я людини.
Йогурт - багате джерело білка, кальцію, калію і вітаміну В. Тому він ко-
рисний для серця, судин, кісток.
Йогурт сприяє нормалізації травлення.
У створенні класичного йогурту залучені дві основні бактерії – термофі-
льний стрептокок і болгарська паличка.
Якщо щодня вживати йогурт, то зміцниться мікрофлора, та нейтралізу-
ються шкідливі речовини, що потрапляють в організм з їжею ,тому що в ньому
містяться живі лактобактерії.
Cистема НАССР гарантyє безпечність продукції на повному шляху харчо-
вого ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути
на безпечність кінцевого продукту, yсyнyти шкідливі фактори та контролювати
повний процес виробництва.
Метою даного дипломного проекту є аналіз небезпечних чинників вироб-
ництва йогурту з наповнювачем «Полуниця» резервуарним способом.
Об’єкт дослідження: технологія виробництва йогурту з наповнювачем
―Полуниця резервуарним способом ТМ ―Дольче
Предмет: йогурт з наповнювачем ―Полуниця резервуарним способом
ТМ ―Дольче, небезпечні чинники виробництва.
Опис
Ключові слова
йогурт, наповнювач ―Полуниця, технологічне виробництво, НАССР