Технологічна експертиза виробництва світлого нефільтрованого пива в умовах виробництва Bohemian Kings Beer, м. Одеса
Ескіз недоступний
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Пиво — слабоалкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Завдяки
приємному смаку, тонізуючій дії, пиво має великий попит у населення. Будучи
слабкоалкогольним напоєм, пиво в багатьох країнах виступає суперником
міцних алкогольних напоїв.
Проведення технологічної експертизи процесу виробництва світлого
нефільтрованого пива дає змогу: по-перше, досконально ознайомитися з
даним технологічним процесом та визначенням показників якості світлого
нефільтрованого пива та сировиною для його отримання, по-друге,
застосувати здобуті теоретичні знання в розробці НАССР-плану на
підприємстві «Bohemian Kings Beer» та розробити додаткові рекомендації
дляпідвищення його ефективності.
Мета дипломного проекту: розглянути методи проведення контролю
якості та технологічну експертизу світлого нефільтрованого пива. Для
досягнення поставленої мети визначені такі завдання:
охарактеризуватипідприємство; провести аналіз сировини; провести аналіз
технологічного процесу виробництва світлого нефільтрованого пива;
розробити НАССР-план та визначити критичні контрольні точки виробництва
світлого нефільтрованого пива; визначити точки технохімічного та
мікробіологічного контролю; провести аналіз лабораторії підприємства;
вивчення нормативної документації.
Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та
графічної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ХХіЕ та
методичним вказівкам виконання дипломного проектування.
Дипломний проект містить: 112 сторінок, 29 таблиць, 8 рисунків, 3
додатка, 47 літературних джерел. Графічний матеріал представлений на 4
листах.
Опис
Ключові слова
В2-рибофлавін, Н - біотин, В6 - піридоксин, РР - ніацин, пиво світле нефільтроване, НАССР, технологічна експертиза, Bohemian Kings Beer, солод, хміль, дріжжі