Правове регулювання створення та функціонування оптових ринків сільськогосподарської продукції в системі забезпечення продовольчої безпеки.

Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово-економічної безпеки
Анотація
Мета дослідження – виявлення особливостей і закономірностей правового регулювання та функціонування оптових ринків сільськогосподарської продукції в системі забезпечення продовольчої безпеки, а також формування відповідних висновків. Дана робота складається з трьох розділів. Перший розділ розкриває теоретичні аспекти продовольчої безпеки як складова національної безпеки держави. Досліджено основні наукові підходи до визначення поняття «продовольча безпека», проаналізовано сутність, структуру та особливості забезпечення продовольчої безпеки держави, вивчено продовольчу безпеку як стратегічний пріоритет аграрної політики та основу національної безпеки держави. У другому розділі досліджено основні засади регулювання діяльності оптових ринків сільськогосподарської продукції, а саме досліджено поняття та види оптових ринків сільськогосподарської продукції, охарактеризовано правове регулювання функціонування оптових ринків сільськогосподарської продукції, надано оцінку ефективності функціонування оптових ринків сільськогосподарських продуктів. У третьому розділі проаналізовано світовий досвід розвитку та функціонування оптових ринків сільськогосподарської продукції і досліджено можливості його впровадження в Україні. У висновках викладена пропозиція автора щодо вдосконалення правого регулювання створення та функціонування оптових ринків сільськогосподарської продукції шляхом розроблення відповідних організаційно-правових заходів.
Опис
Ключові слова
національна безпека, продовольча безпека, сільськогосподарська продукція, оптові ринки, продовольча політика, аграрна політика
Бібліографічний опис
Зібрання