Перепрофілювання кафе «Барс» (с. Березівка, Одеська обл.) у спортивне кафе
Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування
Анотація
Актуальність теми. Спортивні кафе з'явилися в нашій країні кілька десятиліть тому і припали до душі любителям спортивних змагань. Набагато веселіше і азартніше дивитися футбол або чемпіонат з тенісу в компанії, ніж на самоті вдома на дивані.
Говорячи офіційною мовою, спортивне кафе – це заклад ресторанного господарства, інтер'єр якого витриманий у певному стилі, крім того, відвідувачі отримують можливість спостерігати на великому екрані за спортивними змаганнями.
Спорт-кафе - кафе, в якому відвідувачі мають можливість подивитися трансляцію найцікавіших спортивних подій, дізнатися про останні спортивні новини, а також пограти в більярд чи дартс.
Будь-яке спортивне змагання – це чудова нагода добре провести час зі своїми друзями. Можна вирушити або на стадіон, або до когось додому, якщо змагання відбувається далеко. Але є й альтернативний варіант – провести час за переглядом спортивного змагання разом із друзями у спортивному кафе.
Також, в роботі представлено розробку спортивного напою тому що, при організації раціонального харчування спортсменів в період напружених фізичних навантажень в умовах навчально-тренувального збору або в складних умовах змагань з'явилася необхідність використовувати продукти для харчування спортсменів. Застосування таких продуктів передбачає чітке визначення стратегії і тактики їх використання, спрощення планування раціону спортсменів, дотримання режиму харчування і рівномірне надходження харчових речовин в організм.
Спортсмени високої кваліфікації протягом своєї спортивної життя повинні адаптуватися не тільки до певного режиму тренувань, але і до 4-5-разовому режиму харчування, який необхідний для забезпечення рівномірного надходження поживних речовин.
До теперішнього часу основним напрямком в області розробки і виробництва подібних продуктів було створення продуктів, що володіють вузьконаправлених дією, які, як правило, забезпечують тільки підтримання харчового статусу і сприяють поліпшенню спортивних показників.
Метою дипломного проекту є розробка проекту спортивного кафе на 40 місць.
Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі:
− дати характеристику стану проблеми та шляхів її рішення;
− надати техніко-економічне обґрунтування проекту;
− дати характеристику технологічних об’єктів та комунікацій генерального плану підприємства;
− розробити концепцію підприємства;
− розробити виробничу програму підприємства;
− провести технологічний розрахунок всіх цехів на підприємстві ресторанного господарства;
− проаналізувати енергетичне та матеріально-ресурсне забезпечення;
− надати інформацію про охорону праці та навколишнього середовища;
− провести техніко-економічні розрахунки;
− спроектувати план підприємства;
− спроектувати генеральний план підприємства;
− розробити технологічні схеми приготування страв;
− обґрунтувати оздоровчі властивості страв, які виготовляються на підприємстві.
Опис
Ключові слова
Оздоровче харчуваня, спортивне харчування, кафе, меню,