Підвищення ефективності автоматичного керування процесом термічної обробки шампанського в пляшках

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Волков І.С. «Підвищення ефективності автоматичного керування процесом термічної обробки шампанського в пляшках». Кваліфікаційна робота магістра. – Одеса: ОНАХТ 2021. - 140 с. Бібліогр.: 22. Іл.: 119. Табл.: 15. Робота присвячена підвищенню ефективністю управління процесом пастеризації шампанського в пляшках, реалізованим в тунельному пастеризаторі. Задачу вирішено шляхом побудови системи гарантуючого управління. Було опрацьовано питання побудови двоканальної САР температур води в тунельному пастеризаторі, підвищення динамічної точності за рахунок побудови САР автономної стуртури, побудови САР з використанням нейронного регулятора в зоні передпідігріву та введення функції гарантування до контуру регулювання температури води в зоні підігріву. Проведено програмну реалізацію розроблених алгоритмів регулювання та попередньо оцінено інвестиційну привабливість роботи. Результатом впровадження роботи має стати підвищення ефективності керування процесом теплової обробки шампанського в пляшках за рахунок підвищення якості готового продукту, зменшення виходу браку готової продукції та зниження енергоємності процесу.
Опис
Ключові слова
шампанське, пастеризація, тунельний пастеризатор, ефективність керування, система автоматичного регулювання, гарантуюче керування
Бібліографічний опис