Підвищення ефективності автоматичного керування процесом сушіння ковбаси в термокамері

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Кваліфікаційна робота на тему «Підвищення ефективності автоматичного керування процесом сушіння ковбаси в термокамері» розроблена з метою розширення кордону можливостей існуючої системи автоматичного керування (САК), яка в свою чергу має стати частиною алгоритму роботи, що відрізняється глобальністю та порядком у структурі управління даним технологічним процесом. Обрана мета досягалась синтезом алгоритмів, що неоднакові за принципом роботи та результатами використання, але ідентично направленні на участь у процесах формування конкурентоспроможного підприємства. Взявши за основу САК базової структури, було створено САК підвищеної динамічної точності, в якій було реалізовано автономність контурів регулювання. Розроблено САК на основі нейрорегулятора, яка не поступається за якістю роботи перед вищезгаданою. Також має місце і оптимальний параметричний синтез, який було проведено як для САК підвищеної динамічної точності, так і для САК з алгоритмом на основі штучних нейронних мереж. Враховуючи складність розроблених алгоритмів було використано методику конвертування моделей Simulink в програмний код та доведено роботоспроможність згенерованих функціональних блоків. Основною та найбільш доцільною розробкою стала реалізована математична модель розрахунку відповідних значень вологовмісту у повітрі яке надходить в термокамеру та вологовмісту повітря яке виходить з термокамери, яка поряд з функцією стабілізації технологічних параметрів, виконує функцію підтримання максимальної ефективності без допуску аварійної ситуації.
Опис
Ключові слова
сушіння ковбаси, САК базової структури, математична модель
Бібліографічний опис