Підвищення ефективності автоматизованого управління збутом сиромолочних виробів

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Бондар Д.О. Підвищення ефективності автоматизованого управління збутом сиромолочних виробів. Рукопис. Кваліфікаційна робота на здобуття СВО «Магістр» зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Одеська національна академія харчових технологій, Одеса, 2021р. Кваліфікаційна робота містить 103 сторінок, 74 рисунків, 4 таблиці, список літератури з 16 найменувань. Комерційна діяльність промислового підприємства з збуту продукції є складовою всієї системи його функціонування, тобто функцією підприємства. Роль і значення збутової діяльності у тому, що: - збут остаточно визначає результати виробничої діяльності, тобто, кінцеві економічні показники і конкретні потреби конкретних споживачів; - збут, з одного боку, реалізує корпоративну місію підприємства, з іншого боку, визначає її; - збутова діяльність хіба що продовжує процес виробництва; - збутова діяльність, пристосовуючи збутову мережу до запитів покупців, створюючи їм максимальні зручності до, під час та після придбання продукції, дозволяє підвищити свою конкурентоспроможність; - саме під час збуту відбувається виявлення, вивчення смаків, переваг споживачів, вивчається їхня поведінка і реакція, маркетингові зусилля підприємства. Для автоматизації управління бізнес-процесом розроблений програмний продукт, його основні функції: додавання клієнтів, відстеження продажів продукції; можливість перегляду залишків на складі; розсилання повідомлень про акції; можливість зв’язку з клієнтами; відеоспостереження. Також розроблено допоміжний web-додаток , як універсальний модуль для рішення задач прогнозування. В якості основи побудови алгоритму прогнозування була обрана модель ковзного середнього. За допомогою технології RESTfulAPI було реалізовано взаємодію створеного web-додатку та існуючої системи. Власник має можливість побудови прогнозів збуту на основі даних, які зберігаються та накопичуються в БД, що дасть можливість прогнозувати збут продукції та бачити необхідну кількість сировини для виготовлення спрогнозованої продукції.
Опис
Ключові слова
управління, бізнес-процес, сиромолочне виробництво, web-додаток, прогнозування збуту, модель прогнозування
Бібліографічний опис