Підвищення ефективності автоматичного керування процесом визрівання сирів в камері

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Цуркан К.Ю. «Підвищення ефективності автоматичного керування процесом визрівання сирів в камері». Кваліфікаційна робота магістра – Одеса: ОНАХТ 2021. – 127с. Бібліогр.:_20_. Іл.:_119_. Табл._8_. Основною метою роботи є підвищення ефективності процесу визрівання сирів за рахунок вдосконалення існуючих алгоритмів автоматичного керування процесом визрівання сирів в камері. Якість готової продукції та ефективність роботи установки безпосередньо буде залежати саме від температурних режимів процесу. Удосконалення алгоритмів керування проводилося шляхом підвищення динамічної точності алгоритмів регулювання. В якості базового було використано пропорційно-інтегрально- диференційний алгоритм регулювання. Підвищення динамічної точності системи автоматичного регулювання (САР) здійснювалося шляхом впровадження автономної САР. Надалі підвищення ефективності САР проводилося шляхом дослідження доцільності використання нечіткого алгоритму регулювання. Надалі розроблену систему ефективного керування процесом визрівання сирів в камері було реалізовано у цифровому вигляді. Аналіз працездатності САР проводився шляхом аналізу на дотримання гранично припустимих вимог та аналізу САР на грубість.
Опис
Ключові слова
визрівання сирів, автономна САР, система автоматичного керування
Бібліографічний опис