Підвищення ефективності автоматичного керування пастеризацією яблучного соку

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Бричук Б.В. «Підвищення ефективності автоматичного керування процесом пастеризації яблучного соку» Випускна робота магістра.– Одеса: ОНАХТ 2021.-144 ст. Бібліогр.: 32. Іл.: 132. Табл.: 8. Основною метою роботи є підвищення ефективності процесу пастеризації яблучного соку за рахунок вдосконалення існуючих алгоритмів автоматичного керування процесом пастеризації яблучного соку. Якість готової продукції та ефективність роботи установки безпосередньо буде залежати саме від температурних режимів процесу. Удосконалення алгоритмів керування проводилося шляхом підвищення динамічної точності алгоритмів регулювання. В якості базового було використано пропорційно- інтегрально-диференційний алгоритм регулювання. Підвищення динамічної точності системи автоматичного регулювання (САР) здійснювалося шляхом впровадження автономної САР. Надалі підвищення ефективності САР проводилося шляхом дослідження доцільності використання системи гарантуючого управління. Дослідження показали доцільність використання саме алгоритмів гарантуючого управління. Аналіз працездатності САР проводився шляхом аналізу на дотримання гранично припустимих вимог та аналізу САР на грубість. Впровадження результатів роботи має дати підвищення ефективності процесу пастеризації яблучного соку за рахунок гарантування мінімально припустимої кількості пастеризаційних одиниць, що характеризують якість процесу пастеризації яблучного соку, та підвищення енергоощадності процесу.
Опис
Ключові слова
пастеризація соку, пластинчатий пастеризатор, система автоматичного керування, система гарантуючого керування
Бібліографічний опис