Автоматизація процесу керування виробництвом шоколадної маси

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Козак А.І. : «Автоматизація процесу керування виробництва шоколадної маси» Дипломна робота. – Одеса: ОНАХТ 2021. В даній дипломній роботі розглянуто питання модернізації системи автоматичного керування (САК) технологічним процесом виробництва шоколадної маси. В якості об’єкта дослідження було обрано процес виробництва шоколадної маси. Основною метою роботи є зниження відсотку браку та собівартості продукції за рахунок впровадження енергозберігаючих технічних рішень з керуванням процесом. При виконані роботи було проведено підвищення якості регулювання регламентованих змінних за рахунок системи автоматичного керування підвищеної динамічної точності. Для вирішення задачі регулювання було отримано математичну модель процесу та проведено моделювання САР в середовищі Matlab. Задачу логічного керування змішувача було вирішено за рахунок розробки алгоритмів автоматичного керування пуском, нормальною та аварійною зупинкою змішувача. Програмно-технічну реалізацію САК проведено на базі контролерно-комп’ютерної мережі. Розроблений графічний інтерфейс для робочого місця оператора у середовищі WinCC, програми, що реалізують алгоритми регулювання та логічного керування у сучасному програмуванні контролерів SIMATIC S7-300, а також комплекс фрагментів технічної документації на систему управління, що містить: схему автоматизації, принципові схеми, документацію щита оператора та схеми зовнішнього з’єднання, виконані згідно до вимог діючих стандартів. Актуальність роботи підтверджена економічними розрахунками.
Опис
Ключові слова
шоколадна маса, САК підвищеної динамічної точності, середовище Matlab
Бібліографічний опис