Транспортування і перевалка високов’язкої нафти та нафтопродуктів з підігрівом

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У навчальному посібнику освячено питання, які пов'язані з перекачуванням по магістральному трубопроводу попередньо підігрітою в'язкою нафтой або в'язким нафтопродуктом. Детальну увагу у посібнику приділено визначенню властивостей нафти та нафтопродуктів, виконанню теплових та гідравлічних розрахунків за їх трубопровідного транспорту. Розглянуто методику параметрів перекачування при підігріві нафти та нафтопродуктів. Виконано аналіз експлуатаційних вимог до пристроїв підігріву нафти та нафтопродуктів. Навчальний посібник призначений для студентів спеціальності 185 «Нафтогазова інженерія і технології» та спеціальності 144 «Теплоенергетика». Посібник може бути використаний у роботі інженерно-технічного персоналу проектних організацій.
Опис
Кологривов, М. М. Транспортування і перевалка високов’язкої нафти та нафтопродуктів з підігрівом : навч. посіб. / Кологривов Михайло Михайлович, Бузовський Віталій Петрович ; Одес. нац. технол. ун-т. — Одеса : ФОП Бондаренко М. О., 2022. — 127 с.
Ключові слова
високов’язка нафта, фізико-хімічні властивості нафти, трубопровідний транспорт, високопарафініста нафта, неізотермічний трубопровід, тепловий і гідравлічний розрахунки, теплообмінний апарат, підігрів високов’язкої нафти
Бібліографічний опис